2012. február 2., csütörtök

Relation of Face, Mind and Love (내 눈에 콩깍지, Nae Noone Kkongkkakji, 2009)

Wang Seo Jung egy csúnyácska, kétbalkezes újságíró, aki arról álmodik, hogy rátalál álmai férfijára. Bár külleme általában elriasztja a potenciális férjjelölteket, Seo Jung mindent belead, hogy párra találjon. Kang Tae Pung egy népszerű építészmérnök, aki egy nap balesetet szenved, aminek következtében a szépet csúfnak, a csúfot pedig szépnek érzékeli. Ekkor találkozik össze Seo Junggal, s egy este leforgása alatt egymásba szeretnek, azonban az idillt megtöri a kötelesség, s Seo Jung üzleti útra kénytelen menni. Bár az érzések kitartanak ez idő alatt, a Tae Pung érzékeit megbénító látászavar nem, s mikor Seo Jung visszatér, darabjaira hull a románc... vagy mégis igaz lenne az, hogy a szerelem vak?

Bevallom, amikor először láttam a filmet, nem igazán nyűgözött le, sőt, egy laza limonádéként értékeltem, s úgy éreztem, nem nagyon fogom előszedni többet. Azonban egy kedves látogatóm, Kaname kérésére úgy döntöttem, lefordítom idővel a filmet... s bár jó sok víz lefolyt már a Dunán azóta, a napokban úgy döntöttem, ideje teljesíteni ezt a kívánságot is, mielőtt elragad önnön szenvedélyem és a saját kedvenceim fordításába vetem bele magam:) A vizsgaidőszakom véget ért, s amint lett egy kis időm, máris nekiültem a filmnek. A filmet általában Relation of Face, Mind and Love címen emlegetik, azonban az én fordításomban a cím Relation of Face, Heart and Loveként szerepel, mert a filmben is ezek a kulcsszavak jelennek meg.

Legalább 4-szer láttam, mire elkészültem a fordítással, és egészen megszerettem... Sőt!^^ Vannak olyan részei, amiknél egyenesen visítva sípolok, annyira ahh. Ahh. Ahh. Szavakba sem tudom önteni, csak ajánlani tudom az 1:09.13 és 1:09.22 között lejátszódó pár másodpercet. Istenem.♥ (Megjegyzem, engem nem könnyű elcsábítani... de hát könyörgöm!) Annyi viszont bizonyos, hogy a filmet érdemes legalább egyszer megnézni, mert rengeteg vidám pillanatot tud okozni az embernek. A színészek aranyosan játszanak, a karaktereikbe is könnyű belebolondulni, és Seo Jungot gyakorlatilag ki lehetne kiáltani a koreai Bridget Jonesnak... bár egy fokkal tökösebb, mint angol rokona :D. 


(A felirat az 1,24 GB-os "Mind.And.Love.2009.HDTV.XviD.AC3-CEO" típusú 
videóhoz készült, ami fellelhető az Asiatorrentsen is.)


3 megjegyzés:

  1. kutyát látok már nem lehet olyan rossz :D köszi a feliratot

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Andingo!

      Egyet kell értsek, ahol kutyus van, ott baj nem lehet :D Amúgy egy kedves, romantikus kis szösszenet, amiben Kang Ji Hwan szépségeskedik.^^

      Üdv,
      Sz.

      Törlés
  2. Kedves Szilvavirág!

    Bocsáss meg, hogy csak most írok, de egyszerűen imádtam ezt a filmet. Nemcsak maga a történet, hanem a mondanivalója is megfogott. Nekem ez a film leginkább "hiszen a külső nem számít, a belső a fontos" mondásra emlékeztet, bár itt sem leányálom, mikor a férfi fel sem ismeri szerelmét. Szerintem ez egy aranyos és megható film. Köszi a feliratot és a filmet! :))

    Ui: A film letöltési linkje már nem él!

    VálaszTörlés